Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat sambata ca inspectia tehnica periodica (ITP) solicitata in Programul Rabla va fi eliminata pentru "o masina care sta in curtea unui cetatean", scrie Agerpres.

Anul trecut, Ministerul Mediului a anuntat ca incepand din 2019 cei care vor dori sa beneficieze de ajutorul de la stat pentru inlocuirea masinii vechi erau obligati sa duca la casat numai masini cu ITP valabil. Aceasta era considerata o conditie obligatorie in ceea ce priveste casarea unei masini si stoparea poluarii, deoarece ITP-ul dadea dreptul proprietarului de autovehicul de a circula pe drumurile publice. Guvernul a aprobat vineri bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, ceea ce a permis continuarea programelor guvernamentale 'Rabla clasic' si 'Rabla plus.
Programul Rabla va beneficia in acest an de suma de 322 milioane de lei, ceea ce inseamna ca aproximativ 35.000 de persoane fizice si juridice vor putea sa achizitioneze o masina noua.
"Va informez ca au fost adoptate de Guvern sumele pentru proiecte de interes de national. La Programul Rabla suma este de 322 milioane de lei. Asta inseamna ca aproximativ 35.000 de romani vor putea sa isi achizitioneze o masina noua si nu numai persoanele fizice, dar si persoanele juridice vor putea sa acceseze Programul Rabla", a anuntat, vineri, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la finalul sedintei de Guvern.
Ea si-a exprimat speranta ca in jur de 5 - 6 aprilie va fi lansat Programul Rabla clasic, pentru care prima de casare va fi de 6.500 de lei.
"Continuam si anul acesta reinnoirea parcului auto cu masini nepoluante, masini 100% electrice sau hibrid plug in sau hibrid, pentru care Guvernul a adoptat suma de 93 milioane de lei, buget care va putea sa fie accesat atat de persoanele fizice, cat si juridice", a spus ministrul Mediului.